hoe een buitenkraan installeren

Een outdoor kraan kan handig zijn voor tuinieren doeleinden, schoonmaken of buiten koken. Sinds tuinbouw en tuinfeesten worden steeds meer en meer populair, de noodzaak van een externe kraan is bijna onmisbaar. Het installeren van de kraan is niet een lastige klus. Kunt u eenvoudig zelf doen mits je de juiste gereedschappen en apparatuur. Volg de hieronder beschreven stappen.

Voordat de installatie, bepaalt het doel waarvoor de kraan gebruikt. Zodra dat is vastgesteld, kunt u de beste locatie voor de installatie te halen. Houd er rekening mee dat uw locatie vereist dat zij passende verklaring en moet bij voorkeur in de buurt van een waterbron.

Stap 1 – bepaling van de plaats

Fixeer nu de wastafel in de gewenste locatie, samen met de kraan. Plaats de kraan boven de twee gaten van de gootsteen. Alles wat je nodig hebt is een warme en koude kraan en twee buizen. Na vaststelling van de kraan op zijn plaats, langs de schroefdraad buizen door middel van de twee gaten van de spoelbak eronder. Schroef de moeren op de kraan schroefdraad. Dit zorgt ervoor dat de kraan vastzit in de gootsteen.

Stap 2 – Het plaatsen van de wastafel en kraan

In de meeste huizen, is een waterbron gevonden buiten het huis. U zult uw kraan buizen te verbinden met deze bron. Als u warm water in aanvulling op koud water te hebben, zoek een warmwatervoorziening. Het is raadzaam dat u de hoofdkraan van de watertoevoer naar het huis dicht. Wanneer de watertoevoer wordt uit de stadswatervoorziening, zal de klep dichtbij de meter moeten worden afgesloten. Indien echter, het komt uit de bron, moet de klep bij de pomp worden uitgeschakeld.

Stap 3 – Zoek de Water Bron

Indien het insteekeinde meer dan normaal uitsteekt vanaf de buitenwand, gebruik van sleutels ten minste twee buizen losschroeven, snijd ze korter met de buissnijder zodat ze minder uitsteken. Teflon tape op de schroefdraad van de pijp. Zorg er ook voor de diameters van de leidingen wedstrijd. Nadat u de schroefdraad tepels van de buizen hebben geplakt, schroef de leidingen met de hulp van een verstelbare sleutel. Snijd de pijpen met de frees zodanig dat een “T” fitting kan worden ge├»nstalleerd. Plaats een emmer eronder zodat het water in de leidingen uitmondt in kan zijn. Nu lid worden van de leidingen bij elkaar, maar ze niet te solderen. Dit is om hun metingen te controleren en te zorgen dat ze perfect passen.

Stap 4 – de Spigot aanpassen

Bevestig een afsluiter naast de T-fitting. Meet de leidinglengte nodig van de afsluiter aan de kraan. Snijd de pijp en zet deze vast met de afsluiter aan een zijde kraan op het andere uiteinde.

Stap 5 – Aanbrengen van een afsluiter en Pipe

Na ervoor te zorgen dat de buizen goed in elkaar gepast hebben, solderen ze samen. Gebruik een aluminium plaat om de omgeving te beschermen tegen brand. Ook hechten kalefateren om de kraan om het te maken luchtdicht. Zodra de bovenstaande stappen zijn voltooid en de gesoldeerde leidingen zijn gedaald volledig afgekoeld, draai de watertoevoer weer aan en controleer de kraan.

Stap 6 – het solderen van de Pijp