hoe gewapende kabel te installeren

Gepantserde kabel is een soort van flexibele metalen slang die wordt gebruikt om elektrische bedrading die draad in woningen in gebieden waar de bouwvoorschriften vereist het gebruik van een dergelijk beschermend materiaal te beschermen. Sommige steden of gemeenten eisen dat metalen buis of gepantserde kabel gebruikt worden om de bedrading in residentiële en commerciële gebouwen te beschermen om te voorkomen dat branden. Je zou kunnen hebben iemand te installeren gepantserde kabel voor, maar het zelf te doen is veel meer de moeite waard en veel gemakkelijker dan je zou denken. Gebruik daarom deze makkelijk te volgen how-to gids voor jezelf wat geld te besparen en te installeren gewapende kabel.

Gebruik een schroevendraaier om punch uit een van de knock-out tabs op de junction box waar de gewapende kabel zal worden geïnstalleerd. Steek de schroevendraaier in de spleet en gebruik het dan te wrikken open het tabblad knock-out. Met behulp van uw vingers werkte het tabblad knockout heen en weer totdat het gewoon klikt af van de aansluitkast.

Stap 1 – Bereid Junction Box

Gebruik het meetlint om te schatten hoeveel gewapende kabel zal moeten worden uitgevoerd vanaf de schakelkast naar de belangrijkste stroomonderbreker doos of naar een ander junction box waar het zal worden geïnstalleerd. Als je de gepantserde kabel door studs of wanden zullen worden uitgevoerd, is het waarschijnlijk het beste om de kabel eenvoudig van het ene punt naar het andere voordat u daadwerkelijk de gepantserde kabel te snijden.

Stap 2 – Bepaal de lengte en Run Armored Cable

(Tip – als je wilt wat tijd en moeite besparen, kunt u ook verder gaan en neem uw elektrische bedrading in de gepantserde kabel die dit punt Dit zal u helpen voorkomen dat een trekveer te gebruiken nadat u de gewapende kabel hebt geïnstalleerd.. )

Stap 3 – Knip en Trim de Armored Cable

Zodra u de gepantserde kabel in positie, gebruik de ijzerzaag of gepantserde kabel mes om de kabel te snijden. Als u gebruik maakt van een ijzerzaag, knip de kabel op ongeveer een hoek van 60 graden. Ook rekening met een extra 8 tot 10 inch gewapende kabel aan beide uiteinden, zodat u genoeg om bij wanneer deze op de aansluitdoos heeft. Dan, trim weg de stalen mantel van het einde van de gewapende kabel, zodat de bus papieren blootgesteld. Weg te trekken ongeveer 1 inch van de bus papier waar de draad door zal worden doorgegeven.

Stap 4 – Installeer Anti-Short Bus

Plaats een anti-korte bus aan het uiteinde van de kabel waar de kabel van de gewapende kabel ontmoet de kabel in de aansluitdoos. Gebruik dan je vingers om terug te vouwen de bonding strip op de bus.

Stap 5 – Bevestig de Armored Cable Connector

Gebruik een klem of stelschroef de connector hechten aan het einde van de gewapende kabel.

Stap 6 – Sluit kabel naar Junction Box

Rijg de connector aan het eind van de auto gepantserde kabel in de lege tab knock-out op de aansluitkast. Vervolgens passeren de bedrading door de veerring en begint te draaien op de connector met de klok mee. Zodra de borgring is met de hand strak, gebruik dan een hamer en platte schroevendraaier om voorzichtig tik op de borgring en draai deze stevig vast. U kunt nu de bedrading van de gepantserde kabel aan die in de aansluitkast, of u kunt een trekveer te gebruiken om de bedrading doorheen de kabel op dit moment.