hoe glasblokken kelder windows installeren

Kelder ramen zijn belangrijk voor het brengen van licht in een verder donker en saai gebied, maar ze kunnen ook de privacy problemen. Voor de huiseigenaar die willen buiten licht in de kelder, maar niet voor buitenstaanders om te kijken naar de kelder, heeft een optie. Het is aan glasblokken ramen te bouwen. Het project is relatief eenvoudig en vereist een minimale materialen en gereedschappen. Alles wat je nodig hebt zijn een paar betrouwbare stappen zoals die hieronder.

Elke vorm van de bouw vereist meestal een bouwvergunning. Indien een vergunning nodig is, krijgt een voordat u uw project te beginnen. Koop een glasblokken raam kit van uw lokale bouwmarkt te vinden. Meet en markeer de muur waar je het maken van de opening voor uw raam. Gebruik een level wanneer het markeren van het venster horizontale en verticale lijnen. Als uw eerste snede krom is, zul je moeite nivelleren van de rand te hebben. Verwijder alle materialen uit uw kit en scheiden de delen in stapels.

Stap 1 – Bereid je voor op uw raam Installatie

Als uw kelder klaar is, zult u waarschijnlijk nodig hebt om door twee muren te snijden: Het interieur framing muur en de buitenmuur. Je twee verschillende soorten van zagen voor nodig, een vaardigheid zag voor binnenwand en een betonnen zag door de beton of cinderblock van de buitenwand te snijden. Maak de eerste snede in het interieur muur, zag dan door de buitenmuur.

Stap 2 – Cut Your Wall Opening

Bij het snijden door middel van de binnenwand, zorg ervoor dat je niet door de elektrische bedrading te snijden. Als tijdens het werken in de kelder, zult u werken op een plek waar de muur die is boven je hoofd, je vindt het veiliger en minder fysiek uitdagend zijn als je een laddertje te gebruiken. Vermijd staande op iets als instabiel als een doos, emmer, of huishoudelijke stoel.

Stap 3 – Uw Smooth Cut Edges

Gebruik een cirkelzaag met een slijpmachine blad om de ruwe randen van het beton of betonblokken opening waarin je je glas blok venster plaatst glad. Zorg ervoor dat u een veiligheidsbril tijdens het zagen dragen omdat je vonken en concrete fragmenten vliegen overal zult hebben.

Stap 4 – Plaats het venster in de opening

Verwijder de componenten en hardware van het raam kit. Op de buitenmuur, zet het raam in de opening die je net hebt gemaakt. Gebruik indien nodig shims om het venster te nivelleren.

Stap 5 – Installeer Fastening Hardware

Gebruik het bevestigingsmateriaal van uw kit om een ​​hoek van het venster te beveiligen. Controleer nogmaals om er zeker van uw raam is niveau, dan bevestig de hoek over de eerste bevestigd hoek.

Stap 6 – Installeer Flashing en Apply Caulking

Gebruik afwerking strips door uw kit geleverd om de installatie te voltooien. Gebruik breeuwen om de openingen tussen het kozijn en de muur randen vullen. Smooth elke breeuwen die uit de scheuren kan hebben vloeide.