hoe glazen douchedeuren installeren

Glazen douchedeuren zijn zeer geschikt voor uw badkamer, omdat ze zijn gemakkelijk te onderhouden en laat meer licht om door te komen bij het douchen. Als u uw glazen douchedeur installeren, lees dan de volgende informatie over wat voor soort glazen deuren zijn beschikbaar en hoe ze op de juiste plaatsen in uw douche.

Soorten glazen douchedeuren

Er zijn twee basistypen van glazen douchedeuren beschikbaar. Men frameloze, terwijl de andere wordt omsloten door een frame. Het frameloze stijl vereist hardware die een beetje duur en het totale gewicht van het systeem veel zwaarder dan de ontworpen type. De omkaderde Type daarentegen veel lichter, gemakkelijker te installeren en goedkoper.

Materialen die u nodig hebt

Je gaat om specifieke materialen en gereedschappen nodig om dit project te voltooien. Deze materialen omvatten

De juiste tools omvatten

Stap 1 – Snijd de Base Track

Snijd de basis spoor voor de glazen douche deur naar de juiste lengte van het bad / douche ruimte. Gebruik het bestand te glad het afgesneden uiteinde naar buiten en verwijder eventuele bramen achtergelaten. Dan moet je de basis spoor ingesteld met het meetlint om te zorgen dat het spoor is gericht op beide uiteinden. Gebruik een markeerpotlood aan elk uiteinde te markeren, zodat u gemakkelijk kunt terugvinden het centrum in het geval het spoor beweegt.

Stap 2 – Installeer het scharnier Jamb

Vervolgens krijgt u de scharnier deurstijl van de glazen douche deur te installeren. Plaats de deurstijl aan de muur, zodat het past naar beneden in de track die u gewoon knippen. Zorg ervoor dat de baan niet beweegt. Plaats nu het niveau tegen de deurpost en aan te passen totdat het in een horizontale positie. Gebruik het vet potlood en markeer de schroefgaten van de deurstijl aan de muur. Boor gaten waar je net hebt gemaakt van de potloodstrepen en maken ze groot genoeg zijn, zodat u de pluggen kan plaatsen in de gaten. Gebruik de hamer om de ankers tikken in en niet een hamer of u kunt omhoog beëindigen chippen of op andere wijze beschadigen van de tegels. Bevestig nu de deurstijl aan de muur.

Stap 3 – Installeer de deur

Nu moeten we de glazen douche deur te installeren. Til de deur op en positioneren het scharnier alsof de deur open te zijn. Duw het scharnier rail in de deurstijl. Hoewel het op de plaats houden, controleer dan of de deur lood met het niveau. Zo niet, maak aanpassingen waar nodig. Het is eigenlijk het beste als je een helper voor dit deel van het project. Er is ongeveer ½ inch van de aanpassing ingebouwd in deze eenheden om te controleren of ze zijn niveau. Nu, terwijl de helper houdt de deur in de horizontale positie boorgaten door het bestaande gat in het scharniersamenstel en door de deurstijl. Bevestig het scharnier montage aan de deurstijl.

Stap 4 – Installeer de overige delen

Last, moet u op dezelfde manier als de eerste geïnstalleerd installeert de resterende deurpost en bevestig deze aan de muur. Zodra dat is geïnstalleerd, moet je de header te installeren als één kwam met het apparaat. Schroef het frame samen met de hardware die met de set kwam. Nadat je dat hebt gedaan, moeten we het infuus rail bevestigen. Snijd het naar de juiste grootte met behulp van de ijzerzaag en glad uit de snijkant. Nadat je dit hebt gedaan, zul je de installatie af te dichten met behulp van siliconenkit te voorkomen dat er water onder de naden.