hoe je de motor oliekoelers installeren

De auto motoroliekoeler fungeren als een radiator van soorten van de olie in de auto, waarbij de olie bij de optimale temperatuur voor de auto. Olie die niet goed gekoeld kan permanente schade aan de motor. Als de auto motor loopt, de opgewekte warmte verbrandt de oliën en veroorzaken slib en andere residuen te bouwen in de motor en de zuigers, waardoor prestatieproblemen van de motor. Terwijl de motor olie filter helpt om een ​​dergelijk slib opbouw te verminderen, het installeren van een motor oliekoeler kunnen de prestaties en de levensduur van uw motor sterk verbeteren. Dit geldt met name voor motoren in krachtige voertuigen die meer motorolie bij nog hogere temperaturen kan branden, waardoor het risico voor oliegebonden motorschade.

Voordat u begint met de installatie van uw motorolie koeler, zorg ervoor dat u alle benodigde onderdelen en accessoires voor de oliekoeler kit en alle benodigde gereedschappen. Dit is niet een taak om te beginnen zonder dat alles wat nodig is, met inbegrip van een nieuw filter en verse motorolie.

Step One – Double-Check uw onderdelen

Wanneer ben je klaar bent om te beginnen, verwijder de bestaande oliefilter van de motor en laat de olie pan van al zijn olie.

Stap twee – Giet de olie van uw motor

Als u het vervangen van een bestaande oliekoeler, zult u waarschijnlijk merken dat in de voorkant van de belangrijkste radiator van de auto, naar de voorkant van de auto, net achter de grill. Gebruik uw dopsleutel, ontgrendelen de oude oliekoeler van de binnenkant van het frame van de auto.

Stap drie – Zoek en Verwijder de bestaande oliekoeler

Als u de installatie van een oliekoeler in een auto die er geen heeft, moet u de juiste montage gaten te boren in het lichaam van het motorblok, in de voorkant van de belangrijkste radiator. Als u koopt een aftermarket oliekoeler, wordt uw kit gaat komen met beugels en andere accessoires om te helpen bij het monteren van de koeler aan het lichaam van de auto.

Stap Vier – Bereid het Frame voor de eerste oliekoeler

Bevestig de nieuwe koeler om het lichaam van de auto, met behulp van uw dopsleutel om stevig vast de bouten.

Stap vijf – Monteer de nieuwe Cooler

Dan start de juiste olieleidingen van de motor naar de oliekoeler en de koeler naar de oliefilter. Zorg ervoor dat u de juiste lengte van de olie-buizen, en monteer de slang in plaats waar nodig het zo niet los in het motorblok.

Stap Zes – Vervang het oliefilter en Motor Oil

Stap zeven – Controleer de motorolie

Installeer een nieuwe oliefilter, en ga naar de olietank te vullen met de juiste hoeveelheid motorolie.

Start de auto en laat hem voor een paar minuten, waardoor de motor de nieuwe motor olie op te warmen. U moet dan het oliepeil van de auto weer, zoals de toevoeging van de oliekoeler extra olie kan uitvoering van de “volledige” niveau te bereiken.