hoe je een aluminium dak te isoleren

Het aluminium dak is duurzaam, onderhoudsarm en eenvoudig te installeren. Echter, een metalen dak riskeert een verlies van warmte en neerslag die direct de efficiëntie beïnvloedt. Daarom is het noodzakelijk om goed te isoleren. Er is een grote verscheidenheid van isolatiematerialen en oplossingen die beschikbaar zijn in de markt, maar je kunt de onderstaande stappen voor de conventionele isolatie te volgen.

Als uw aluminium dak al is geïnstalleerd, het reinigen van de onderkant van het dak voordat u begint. Gebruik een licht zuur reinigingsmiddel of water gemengd met chloor. Er zijn veel aluminium dak reinigingsmiddelen beschikbaar in de markt die je net zo goed kunt gebruiken.

Stap 1 – Maak de onderkant van het dak

Een geïnstalleerde dak plywood steunbalken hebben eronder, en zal schroeven en spijkers set in het hebben. Het is belangrijk om deze en andere openingen in het dak af te dichten zodat er geen lekken. Indien het dak niet goed is afgedicht, er kans op lekkage en een inefficiënte isolatie.

Stap 2 – Vul hiaten en gaten

Zodra de dakbedekking goed is afgesloten, bevestigen de glasvezel vleermuizen in ruimten (inpakken glasvezel vleermuizen dicht bij elkaar vermindert de isolatie capaciteit). Gebruik lijm of plakband om ze plaats te houden. Vermijd het gebruik van nagels als ze door het aluminium dak kan doordringen.

Stap 3 – Installeer de Fiber Glass Bats

Plaats de hardschuim isolatieplaten naast elkaar loodrecht op het multiplex fundering. Gebruik deze om de onder dak te dekken, snijden ze in volgens grootte. Hou ze in plaats met behulp van spijkers of nietjes gemaakt van gegalvaniseerd staal, dat is roestvrij.

Stap 4 – Installeer de Foam Insulation

Sluit de randen van de isolatie met duct tape, gaande rondom, naar behoren afdichten alle geopende randen. U kunt ook een lichte mortel of pleister gebruiken te verdoezelen en vul ruimten.

Stap 5 – Taping the Edges

Sommige ontoegankelijke gebieden zoals hoeken op zolders met schuine of gewelfde plafonds zijn moeilijk te bereiken. Om deze gebieden te isoleren kunt u spuiten schuim isolatie te gebruiken. Spray schuim isolatie wordt geleverd met een kit en een handleiding, u kunt het allemaal gebruiken over het dak als goed, maar het is raadzaam om wat extra tijd en moeite om uw eigen isolatie te doen door te brengen. Bij het isoleren van die moeilijk te plaatsen met een bekleding bereikt u nodig hebt om een ​​boormachine gebruiken om een ​​geschikte grootte opening in de triplex en spuiten door dat gat te maken.

Stap 6 – Gebruik Spray Foam voor ontoegankelijke gebieden

Stap 7 – eindigen

Eindig met een likje verf voor de duct tape en het isolatieschuim. Hard isolatieschuim blad zijn ook verkrijgbaar in decoratieve ontwerpen en patronen tegen hogere kosten. Gebruik volgens uw behoeften, als het geïsoleerd dak is op de zolder dan u niet chique afwerking nodig.