hoe je een smoking strijken

Weten hoe je een smoking strijken is een nuttige vaardigheid om te hebben, vooral als je wilt om een ​​goede indruk te maken op een formele gebeurtenis. Het strijken van een smoking maakt het kijken helder en scherp, en het is iets wat je zelf kunt uitvoeren zonder de professionals bellen en extra geld uit te geven. Volg deze stappen om uw smoking er zo goed als nieuwe elke keer dat je het op!

Het eerste wat je wilt doen, is ervoor zorgen dat uw smoking schoon is. Het heeft geen zin het strijken een smoking die is gekleurd en is niet geschikt om toch te dragen. Ook als u een smoking die vlekken op het heeft van voor ijzer, loopt u het risico van het indrukken van die vlekken in de smoking stof en waardoor ze een vast onderdeel van het pak uit te voeren. Bekijk de instructies op het etiket van de Tux om te weten hoe precies om te gaan over het schoonmaken van het. U zult waarschijnlijk om het te krijgen droog gereinigd of professioneel gereinigd.

Stap 1: Was de Tux

Begin met de pantalon. Je wilt ze binnen blijken voordat strijken. Op deze manier kunt u het risico op beschadiging van de buitenste weefsel van de broek niet lopen. Stel de kookstand op ijzer gebaseerd op het type stof. Zo moet wol worden gestreken op middelhoog vuur, polyester en andere synthetische materiaal op lagere warmte. Vanaf de taille en omlaag, doen de benen na elkaar, met bijzondere zorg besteed aan de manchetten.

Stap 2: The Pants

Vervolgens naar de jas. Normaal gesproken zal de jas en broek materiaal hetzelfde, in welk geval u dezelfde instelling kunt gebruiken op het ijzer. Leg de jas face-eerst op de strijkplank. Bedek de achterkant van de jas met een dunne laag van katoen of linnen, en voorzichtig DAP neer met het ijzer in secties. Je wilt niet om het ijzer over de jas stof glijden. Houd het gebruik van water om stoom te maken als je verder gaat.

Stap 3: The Jacket

Voordat u begint, verwijder alle manchetknopen, en ontknopen het shirt. Zet het ijzer aan hoge temperaturen. Solliciteer water om het shirt met behulp van een spuitfles of warm water totdat het is vochtig. U wilt naar beneden te drukken hard met het strijkijzer tijdens het strijken. Begin met het draaien van het shirt binnenstebuiten. Begin met de voorkant. Strijk de romp, de mouwen, de schouders en de manchetten. Draai vervolgens het shirt om en strijk de rug, het werken vanuit de bottom-up.

Stap 4: The Shirt

Draai het shirt aan de goede kant, en re-ijzer de mouwen te plooien maken in hen. Ijzer de voor- en achterkant van het shirt ook weer.

Stap 5: De Band en Cummerbund

Het is belangrijk dat de band goed gestreken – een unironed band maakt het hele outfit er slecht uitzien. Als u een normale band, ligt het op de strijkplank, dempen, en dep hem met de ijzeren alsof je met de smoking jas deed. De buikband moet op dezelfde manier worden behandeld.