hoe je een uur meter te installeren

Mensen zijn vaak meestal in de war over het installeren van een uur meter. Het is een feit is dat dit niet echt een moeilijke taak als urenteller behoorlijk en gemakkelijk kan worden geïnstalleerd zonder problemen. Hier is een blik op hoe je een uur meter te installeren.

De eerste stap is om een ​​juiste urenteller model te selecteren. Het model wordt gekozen voor de schijnbare robuustheid die het te bieden heeft en het gemak van installatie. Tevens heeft het de voorkeur als de urenteller waterdicht.

Stap 1 -Selecting een Hour Meter Model

De meest populaire postorder marine catalogi bieden uur meter geproduceerd door bedrijven als Airguide, VDO, Medaillon, Telefax en Datcon. Al deze urenteller modellen zijn verkrijgbaar in de detailhandel prijs varieert van $ 35 tot $ 75.

Stap 2 – Bepalen van de installatie Spot

Het juiste type van de urenteller voor gebruik op klein formaat installaties is een 12 volt (-) ve grond motor urenteller. Een dergelijke meter is ontworpen om te werken aan de systemen tussen de 4 en 40 volt DC.

Stap 3 – Het maken van de juiste maat Hole

De tweede stap is om te beslissen over de juiste plaats om het uur meter te installeren. Gewoonlijk de meter is ergens geïnstalleerd, waar het veel ruimte niet verspilt.

Stap 4 – Het beveiligen van de Hour Meter

De derde stap is het bepalen van de grootte van het gat dat moet worden geboord voor het monteren van het uur meter. Meestal zal een 2 inch diameter gat gemaakt van een 1/4-inch drill is goed genoeg om uurmeting monteren.

Stap 5 – Aansluiten van de Leads

Zodra de urenteller in het gat is gemonteerd, moet u ervoor zorgen dat de meter goed past en is strak genoeg om niet af te glijden en naar beneden vallen. Meestal zijn er drie roestvrij stalen schroeven die de urenteller vast te zetten.

Stap 6 – Het maken van Splices

Stap 7 – Afwerking van de baan

Meestal twee elektrische leidingen komen uit de urenteller. Deze kabels moeten worden aangesloten op de specifieke gedeelte van de bedrading die wordt bekrachtigd wanneer de contactsleutel in stand “aan”. Meestal de geleiders die uit de urenteller zijn verbonden met de elektrische brandstofpomp die is ontworpen om voldoende brandstoftoevoer naar de injectiepomp.

Het is belangrijk ervoor te zorgen dat de draden goed zijn aangesloten. Een goede aansluiting van de leads biedt een volwaardig garantie dat de meter begint wanneer de motor wordt aangezet en zou alleen worden uitgevoerd als de motor draait.

De andere aansluiting van de meter moet worden aangesloten op een negatieve pool. De negatieve terminal bevindt zich meestal in de buurt.

Sommige lassen gemaakt moeten worden op het uur meter. Deze lassen moeten worden gemaakt met de hulp van een set van krimp-on terminals. Dit helpt om de draad gemakkelijk splitsen zonder enige verspilling. Waarna de verbinding moet worden gemaakt van een gesoldeerde verbinding.

Nadat de meter is geïnstalleerd moet men contact opnemen met de fabrikant van de motor om een ​​kopie van de juiste onderhoudsschema te verwerven voor de motor. Telkens wanneer een dienst aan de motor of wordt gecontroleerd op gebreken, de motor uur lezing moet worden gesteld in het onderhoudslogboek. Het zal veel helpen om de prestaties van de urenteller beoordelen.