hoe je kast rekken te installeren

Een manier om uw huis meer organisatie en opslag ruimte te geven is door het gebruik van de kast rekken. Door middel van het bouwen van een aantal kast rekken kunt u eenvoudig organiseren heel wat kleine objecten en maken zin van het overvolle kast. Er zijn tal van verschillende systemen beschikbaar zijn voor de doe-het huiseigenaar. Echter, kunnen de kosten van deze systemen zeggen dat ze buiten het bereik van een bescheiden budget. Het bouwen van closet rekken is zeer eenvoudig en vereist het gebruik van een aantal elektrische gereedschappen en elementaire houtbewerking vaardigheden.

Ten eerste, moet u de kast te meten. De hoogte, breedte en diepte van de kast moet rekening worden gehouden. Met de metingen in de hand, is het tijd om het snijden van de stukken op maat te krijgen.

Stap 1: Neem Metingen van Closet

U dient uit te snijden vier kanten voor twee verschillende soorten kast planken voor de kast. Dit zal betekenen dat u nodig hebt om twee 4 voet door 8 voet multiplex platen hebben. Snijd de multiplex platen in 20 inch zijstukken.

Stap 2: Snijd Multiplex Sides

Om uw planken verstelbaar te maken, moet u een lange rekken standaard gebruiken. Gebruik een router en maak 3/4 inch groeven langs de gehele lengte van de zijkanten. U twee groeven die ongeveer 4 tot 5 centimeter in de voor- en achterkant nodig.

Stap 3: Gebruik Router voor Standard Slot

Met de zijkanten al uitgesneden moet u de boven- en onderkant van de rekken te snijden. Deze moeten 20 inch breed en 33 inch lang. Dit geeft je voldoende ruimte te geven voor flinke planken.

Stap 4: Cut Top en Bottom voor rekken

Leg de twee kanten op de werktafel op de randen. Plaats het bovenste deel tegen de bovenrand van de twee partijen. Lijn de hout zodat ze gelijk met de randen. Boor een aantal gaten waar de schroeven zal gaan. Verwijder de bovenkant en langs de rand met een goede lijm. Vervang de top line-up van de gaten en zet hem vast met 2 inch houtschroeven. Herhaal deze procedure met de onderrand.

Stap 5: Monteer Closet Stellingen Karkas

Meet de afstand tussen de zijkanten en knip enkele planken van een blad van 3/4 inch multiplex.

Stap 6: Knip Planken Passend

Stap 7: Zand, Prime en Paint

Zodra alle van de stukken staan ​​klaar om vlot te installeren, zand hen. Veeg de overtollige stof en een laag primer. Zodra dat droogt, verf de rekken op basis van de kleur die je kiest.

Knip twee stukken van triplex, dat is 33 inches lang en 8 inch breed. Hechten aan de achterkant van de rekken boven en onderzijde met houtschroeven. Zoek de noppen in de kast en markeer ze. Houd de rekken op de muur en pre-boorgaten voor bouten. Rijd in de lag bouten door de achterkant bretels. Installeer de standaard clips en zet de planken op de top.

Stap 8: Installeer in kleerkast