hoe je oorwormen met zaagsel te doden

Een van de meest vervelende kleine bugs vindt u in uw tuin of de tuin zijn oorwormen. De naam komt van een oude legende die het insect zou kruipen in het oor van een mens en leiden tot gehoorverlies of bijzondere waardevermindering. Het idee is ongegrond en oorwormen worden als veilig beschouwd. Anderen beweren dat oorwormen gebruiken hun tang te knijpen als ze zich bedreigd voelen, waardoor een onaangenaam stekend gevoel.

Gardeners vindt ze een overlast in hun fabrieken, beweren dat ze weg bij de vruchten en bladeren te eten. Wetenschap zegt anders. Oorwormen zijn vleeseters, levend op dode of kleinere insecten. Hoe dan ook, ze zijn een plaag. Er zijn verschillende manieren om te vangen en te doden hen, of ze nu in uw tuin, de tuin of zelfs in uw huis. Een effectieve manier is om een ​​zaagsel val om ze te vangen, en dan verdrinken ze in een sopje. Het is eenvoudig en effectief.

Stap 1 – Maak je Trap

Vul het schoenendoos helft met het zaagsel.

Stap 2 – Zet de Trap

Zoek een schaduwrijk plekje in uw tuin of in uw tuin, waar u ook de meeste moeite met oorwormen. Stel de schoenendoos in de schaduw. Zorg ervoor dat de doos is zo ingesteld dat het zal niet omvallen of geschopt. Laat de doos is er voor meerdere nachten.

Stap 3 – Controleer uw Trap

Na een paar dagen, controleer dan de schoenendoos voor de dag opwarmt veel. Je moet schud het een beetje om te zien of oorwormen in het zaagsel hebben genesteld. Als ze niet, vervang dan de box en laat het nog een paar nachten.

Stap 4 – Kill the Earwigs

Vul de emmer met water en zeep. Leeg de bugs, zaagsel en al in de emmer. Roeren het zaagsel en bugs in het water moet hen doden.

Oorwormen zijn het meest actief van juni tot oktober, en ze liever donkere, schaduwrijke gebieden, dus stel uw vallen dienovereenkomstig. Een enkele val zal waarschijnlijk niet ontdoen van al uw oorwormen krijgen. Als u een terugkerend probleem hebt, plaatst u een aantal valkuilen op strategische locaties. U kunt beginnen zodra je de eerste oorwormen van het seizoen, en ga verder tot een duidelijke daling van het aantal vindt u in het zaagsel merken.