hoe membraan waterdicht te installeren om een ​​douche

Membraan waterdicht is een zeer belangrijk onderdeel van uw douche gebied, omdat het helpt te voorkomen dat spatten en lekkages. Afgezien daarvan zal het membraan op de douchevloer direct helpen de waterstroom naar de afvoer. De afdichting moet correct worden geïnstalleerd om schimmels in uw douche ruimte te vermijden. Een losjes geïnstalleerde waterdicht membraan kan ook water leiden naar beneden te sijpelen naar de ondervloer, tot schade daar.

Controleer de ondervloer grondig voordat u begint met de installatie van het membraan. Zorg ervoor dat de balken van de vloer en het omhulsel van de ondervloer zijn in een goede conditie. Echter, als je een soort van schade in de vloeren merken, repareren zo spoedig mogelijk en hoeft de installatie niet te hervatten totdat je klaar bent met de reparaties.

Stap 1 – Controle van de ondervloer

Gebruik een meetlint tot 9 inch meten de douche muren uit de afvoer. Maak een ronde in het membraan waterdicht maken, die te meten tussen de 9 en 12 inch. Vergeet niet dat de lengte van de ronde is afhankelijk van de aard van de waterdichting u installeert. Als er een aantal nagels op de vloer, pond aan de toekomstige gaatjes in het membraan waterdicht voorkomen. Geen schoenen te dragen wanneer het installeren van het membraan om beschadiging te voorkomen.

Stap 2 – Van Metingen

Een kanaal langs de ondervloer zodanig dat de afvoer gelijk ligt met de structuur van de ondergrond, zodat het membraan waterdicht het water direct naar de afvoer. Maak een mengsel van cement modder en lees aandachtig de instructies op de verpakking voor uitstekende resultaten. Vergeet niet om het mengsel een beetje dik te houden, zodat het niet zal draaien als je het toepast.

Stap 3 – Het mengen van het Cement Mud

Leg het membraan waterdicht maken in de douche en stel het voorzichtig totdat het precies past in de ruimte. Zet de douche membraan in een hoek om rimpels te voorkomen. Bedek de voering rond de douche afvoer met rubber cement. Breng een halve inch van cement op elke duim van de waterdichting materiaal.

Stap 4 – Het leggen van de Membrane

Bevestig het membraan afdichting op zijn plaats door het plaatsen van een aantal stukken van waterdichte tape in de hoeken. Wanneer u de waterdicht materiaal op de douche vloer lag, zorg ervoor dat u een gat dat de opening van de drain past snijden. Voorzichtig een gat dat te groot niet snijdt. Plaats het deksel van de afvoer weer op zijn plaats nadat u klaar. Je moet de afdichting op lekkage te testen na de installatie. Controleer of het membraan is bestand tegen lekken, en dan ben je klaar om beton of tegels te installeren op de muren van uw douche bent.

Stap 5 – Het installeren van de Concrete

Houd de planken van beton op een afstand van ongeveer een duim van de onderste rand van het membraan waterdicht maken. Gebruik een potlood om de randen van de betonnen platen op te sporen en bedek het membraan met cement. Plaats het beton over de cement en laat het goed drogen.