hoe plank plafond te installeren

Het installeren van een houten of laminaat plank plafond zal enige tijd duren, maar als je zorgvuldig te meten en gebruik de plafondbalken op de houten planken te ondersteunen, zal uw plafond een prachtig decoratief accent aan uw leefruimte geworden. Volg deze procedures om een ​​plank plafond veilig en effectief te installeren.

Stap 1 – Leeg de kamer

Stap 1 – Leeg de kamer

Verwijder alle meubels, lampen en een plafondventilator van de kamer waar je de plank plafond wordt geïnstalleerd.

Stap 2 – Zoek en Mark the Ceiling draagbalken

Stap 2 – Zoek en Mark the Ceiling draagbalken

Stap 3 – Meet de omgeving waar u Planken installeren

Gebruik een elektronische stud finder aan het plafond steunbalken, of balken te vinden. Markeren hun locatie met een krijtlijn marker in een zichtbare kleur.

Stap 4 – Snijd de Plafond planken op de juiste lengte

Stap 3 – Meet de omgeving waar u Planken installeren

Stap 5 – Installeer de Eerste en Tweede Plank

Voor een eenvoudigere installatie, verdeel uw plafond in 2 of 4 delen, dus je kunt bundels korter dan 8 voet lang te plaatsen. Leg de planken en dek de uiteinden die voldoen aan in het centrum met een loodrechte plank, verdeeld op dezelfde afstand van elke zijwand van de kamer. Neem metingen voor een schuine hoeken of het plafond armaturen, zoals een fan, dus je kunt passen in de planken om hen heen.

Stap 6 – Fit in de Final Plank

Stap 7 – Bevestig de Loodrecht Plank

Stap 4 – Snijd de Plafond planken op de juiste lengte

Snijd beide uiteinden van elke plank op de tafel zag, zodat u kunt beginnen met het meten van een rechte rand aan elk uiteinde. Draag altijd een veiligheidsbril bij het zagen van hout. Meet de lengte van de planken elke 12 inch te zorgen dat ze dezelfde breedte van de ene naar de andere. Snijd de planken op de gewenste lengte.

Stap 5 – Installeer de Eerste en Tweede Plank

Breng een lange dunne lijn van de bouw lijm op de achterkant van de eerste plank. Het moet gaan met de groef kant naast het plafond rand, en de tong zijde in de kamer. Zet de plank op de krijtlijn voor de eerste plafondbalk. Vervolgens trek hem uit de buurt van het plafond op een lichte hoek, duw hem vervolgens stevig terug op zijn plaats. Dit proces helpt verspreiden de bouw lijm over de hele plank. Spijker de plank op het plafond balk met minstens 2 nagels afwerking afstand van 24 inches uit elkaar. Lijm en verhogen de tweede plank, zodat de tong van de eerste past precies in de groef van de tweede. Blijf de sectie plafond met planken te dekken tot je de laatste te bereiken.

Stap 6 – Fit in de Final Plank

Om deze plank past in soepel, snijd hem langs zijn tong kant van de gewenste breedte, en knip de onderkant uitbreiding van de groef. U kunt dan vallen de laatste plank in keurig naast zijn buurman. Herhaal stap 5 en 6 voor de overige plafond secties.

Stap 7 – Bevestig de Loodrecht Plank

Gesneden 1 of meer planken aan de aangrenzende einden van de planken in het midden van het plafond te dekken. Lijm ze op en spijker op elke plafondbalk.