hoe roll turf te installeren

Het installeren roll grasmat is een geweldige manier om een ​​jumpstart op uw voor- of achtertuin te krijgen. Gerolde zode relatief gemakkelijk te installeren en te onderhouden en moet vroeg in de ochtend worden voltooid voordat de hitte van de dag sets in de zode uitdroogt.

Zode dienen binnen 8 uur na het snijden worden geïnstalleerd. Hebben het vroeg in de ochtend afgeleverd, lang voordat het een kans heeft om uit te drogen of worden blootgesteld aan de zon. Bij de aanvaarding van de levering, de zode geplaatst in een schaduwrijke plek. Indien nodig, mist of nevel de zode te lichtvaardig het vochtig te houden. Als er een vertraging in de installatie of als je verder tijdens de installatie, periodiek mist de zode om het vochtig en vochtig te houden.

Stap 1 – voorbereiding van de bodem

Gebruik een hark om alle vuil of plantaardige materialen die zich bevinden te verwijderen waar u van plan om de zode te installeren. Nivelleren het oppervlak en zorg ervoor dat de bodem is ¾-inch onder de randen van trottoirs, stoepranden of opritten;. Met een evenwichtige meststof op de bodem voor te bereiden op de zode te ontvangen. Dit zal helpen de graswortels worden al snel. Werk de meststof goed in de grond met de rake;. Als het warm weer is en / of droge, licht spuit de bodem te bevochtigen. Doe niet zo veel water dat het modderige of vochtig wordt.

Stap 2 – Het leggen van de Sod

Beginnend met een rechte lijn tegen een stoep, stoeprand of oprit, leg de eerste regel van de zode. Dit moet de langste rechte lijn beschikbaar zijn;. Als een rechte lijn langs een stoeprand of trottoir niet beschikbaar is, dan moet je in een handomdraai lijn op zijn plaats te leggen. Kies een startplaats voor de lijn en plaats een kleine houten staak daar. neem dan een lang stuk touw en trek het in een rechte lijn naar de gewenste lengte en markeer met een ander spel. Als u deze methode gebruikt, lag verscheidene lijnen van gerold zode en controleer ze op rechtheid alvorens verder te gaan;. Als je elke regel van gewalst zode te plaatsen, duw de randen elkaar, zodat de kont op de voet. Sta niet toe dat de randen te overlappen, omdat dit zal voorkomen dat de wortels raakt vastgesteld. Er mogen geen openingen tussen de lijnen van de zode.

Stap 3 – Nazorg

Als u alle van de seks in plaats zode hebben, vermijd het lopen op het voor de komende 2 tot 3 weken. Binnen 30 minuten van afwerking, water het gras grondig en diep. Laat ongeveer 1 inch van water om te genieten in het gazon zonder dat het klef of modderige,. Voor de komende 2 tot 3 weken, water het gras elke dag, zodat de wortels worden geweekt, maar niet toestaan ​​dat het modderig geworden .; na 3 weken, kunt u het gras voor de eerste keer te snijden, maar wees voorzichtig om het niet te snijden korter dan 3 inch. Indien nodig, verhogen het mes op de grasmaaier. Hiermee wordt voorkomen dat het gazon van de ontwikkeling van kale plekken of de wortels raakt verbrand;. Rolled zode is een geweldige manier om een ​​grasveld te starten zonder het nemen van de tijd voor het zaaien en wachten op het gras te groeien. Wanneer de zode is ingeburgerd na 4 tot 6 weken, bevruchten met een evenwichtige toevoer van stikstof, fosfor en kalium voor een maximale gezondheid en een bloeiende groen gazon.