hoe stralende verwarming onder houten vloeren te installeren

Stralende verwarming werkt op het principe van thermische geleiding en straling. Ondervloer stralingsverwarming is een zeer efficiƫnte werkwijze voor het verwarmen van een gebied, omdat de hele vloer fungeert als een radiator. Niet alleen geld besparen als het gaat om uw elektriciteitsrekening, maar verwarmt ook een kamer ook. Er zijn twee hoofdtypen van vloerverwarming: op basis van water en elektrische basis. De onderstaande stappen zullen u begeleiden bij het installeren van elk type onder uw houten vloeren.

Het installeren van een vloerverwarmingssysteem is vooral handig als het tijdens het bouwproces wordt gedaan. Het wordt aanbevolen dat u een elektricien in te huren om de programmeur om storingen te voorkomen Wire. Altijd blauwdrukken, zodat u kunt plannen uit de installatie van uw verwarmingsinstallatie en niet verdwalen.

Stap 1 – Neem de nodige voorzorgsmaatregelen

Onderhouden en repareren van een vloerverwarming systeem is een dure klus. Het is om die reden dat wij raden u aan alleen de hoogste kwaliteit materialen aan te schaffen. Als u kiest voor watergedragen verwarmingssysteem, de aankoop van 0,5 inch of 1,3 cm PEX buizen, omdat het is ontworpen om corrosie te weerstaan. Een robuust leidingsysteem zal niet alleen leiden tot minder lekkages, maar zal je ook minder kosten in onderhoud. Aan de andere kant, als je liever een elektrisch verwarmingssysteem, kopen dan een hoge weerstand kabels of verwarmingsmatten. Zorg er ook voor dat de programmeur switches compatibel zijn met de hardware die u koopt. Neem contact op met een installateur voor meer informatie en planning.

Stap 2 – Het kopen van de juiste materialen

Op de onder de vloer te installeren aluminium panelen om de slang te begeleiden in een gecompliceerde vorm over de hele kamer. Dit zal het oppervlak van de buis, waardoor meer warmte uitstralen naar de kamer te verhogen. Na het voltooien van deze taak, gebruikt u een gebruiksaanwijzing van uw CV-ketel en controles aan te sluiten op deze slang. Een programmeur zal de temperatuur en druk van het water te bepalen en kan worden gebruikt als warmtebron regelschakelaar. Na het maken van alle benodigde aansluitingen, roepen een vakman om uw werk te inspecteren. Voor hulp bij het installeren van een elektrisch verwarmingssysteem, raadpleeg dan stap 4.

Stap 3 – Het installeren van een op water gebaseerde verwarmingssysteem

Dit systeem bestaat uit een elektrische stroombron, hoge weerstand kabels of verwarmingsmatten en aluminium panelen. Tijdens de bouw, gids draden door de aluminium panelen veel op dezelfde wijze als hierboven beschreven. Aluminium panelen zijn niet vereist als u verwarmingsmatten gebruiken. Hoe dan ook, moet u de verwarming apparaat aan te sluiten op een stroombron. Terwijl de taak van het aansluiten van een vermogen aan op een stopcontact is relatief eenvoudig, raden wij u bellen een elektricien om het werk te doen. Dit zal ervoor zorgen dat geen enkele component storingen.

Stap 4 – een elektrische verwarmingssysteem installeren

Voor het installeren van de vloer over de leidingen of kabels, draai het systeem om het te controleren. Zorg ervoor dat de waterleidingen, bij een watergedragen systeem worden niet lekt en dat de kabels in het geval van een elektrisch systeem, niet vonken. Zorg ervoor dat u de programmeur grondig te inspecteren voordat u de vloer over het verwarmingssysteem.

Stap 5 – Testen verwarmingssysteem