hoe te panelen te installeren

Stap 1 – Raming Materials

Stap 2 – Maak de panelen en de Muren

Stap 3 – Meet en Snijd de Panels

Stap 4 – Installeer met Spijkers en Adhesive

Stap 5 – Finishing Touches

Wandpanelen zijn een gemakkelijke manier om te verbeteren en voeg verscheidenheid aan het uiterlijk van een binnenruimte. Ze komen in vele stijlen en diktes die je kunt kiezen uit. Ongeacht deze variaties, de installatie is een doe-project eenvoudig te realiseren met de juiste stappen. Dit artikel zal uitleggen hoe om te gaan over het toevoegen van lambrisering aan uw huis.

Lambrisering wordt verkocht, zowel in boards en lakens, maar lakens zijn meestal wat makkelijker te installeren. Ze komen meestal in 4×8 stukken, om zo te benaderen hoeveel je nodig hebt, eerst het meten van de totale vierkante meters van de muur of het gebied dat moet worden panelen. Als er sprake is van deuren of ramen in de ruimte, aftrekken van de oppervlakte die nodig is voor hen en verdeel het resterende aantal van 32 om te bepalen hoeveel panelen je nodig hebt om te kopen.

Hout zet uit en krimpt met temperatuur en vochtigheid schommelingen, wat problemen kan veroorzaken als de lambrisering is meteen geïnstalleerd na vanuit een bijzonder warme, koude, droge of vochtige omgeving. Laat de platen waar ze worden geïnstalleerd voor 2-5 dagen om hen aan te passen aan de temperatuur en vochtigheid.

Dunne panelen zullen steun nodig hebben, dus deze mag niet worden gebruikt, tenzij het over een bestaande muur. Panelen groter dan 1/4 inch geen drager, en kan op montagepaneel zonder probleem worden geïnstalleerd.

Wanneer lambrisering over een stevige onderlaag, moet u de nodige reparaties eerste te maken, zodat de muur is flush en zelfs. Zoek vervolgens de studs en maak lijnen op de muur om hun locatie te markeren. Furring strips, in 1×3 of 1×4 metingen kunnen ook worden bevestigd op de bouten een basis voor spijkeren de lambrisering verschaffen. Deze moeten op de bouten loodrecht en vlak te zorgen voor de panelen ook plat worden bevestigd. Plaats ze 16 inches uit elkaar horizontaal of verticaal, met het blokkeren van elke vier poten toegevoegd tussen kalkaanslag. A 1/4 inch ruimte moet ook aan de boven- en onderkant van de wand worden overgelaten om eventuele oneffenheden in de vloer en het plafond. Nagels moet een inch uit te breiden naar de noppen door de furring strips voor een goede greep. Je kunt ze lijm op, maar het is beter om ankers te gebruiken.

Bij het installeren op een ingelijste muur, zorg ervoor dat de studs op de juiste afstand van elkaar (hetzij 16-inch of 24-inch uit elkaar). Dampdichte elke buitenmuren je lambrisering en voeg steun aan elke hoek te bereiken.

Dampdichte een bakstenen muur en als je bent lambrisering overheen. Er zijn vele redenen voor vocht ophoping, zodat het vinden van een oplossing die goed het probleem voordat iets anders te doen adressen.

Verwijder al molding, trim, en armaturen en zet de macht om alle lichten en stopcontacten ook.

Doe een droge run met de panelen te zien hoe ze alle line-up, en herschikken ze als nodig is om het beste resultaat te krijgen. Markeer de ruggen van de panelen of leg ze terug in de volgorde waarin ze werden geregeld dus als ze zijn bevestigd aan de muur, het is correct gedaan. De panelen 1/4-inch kleiner dan het maximum.

Gebruik een schietlood om het eerste paneel te plaatsen. De buitenste rand moet worden gecentreerd, zodat je kan hebben om een ​​beetje trimmen met een fijne tanden zaag. Scribe de muur als het niet loodrecht. Markeer de oneffenheden en vorm ze met een zaag omgaan.

Je nodig hebt om de panelen te snijden om elk type armatuur, raam of deur te passen. Voor elektrische dozen en armaturen, gewoon krijt rond de ruimte worden ondergebracht en druk op de losse paneel tegen het, het maken van een duidelijke schets van het gebied te snijden. Boorgaten op de hoeken en gebruik een sleutelgat zaag de bezuinigen, breiden door 1/4-inch rondom veilig.

Meet het gebied voor alle deuren en ramen in plaats van alleen krijten. Vervolgens geeft de metingen aan het paneel en uw sneden verlengen 1/4 inch boven de vereiste ruimte, net als voorheen.

Bij het snijden, te houden van het krijgen van rafelige randen op de gezichten van de panelen met de hand zagen van de afgewerkte zijkant of sabel-zagen vanaf de achterkant. Gebruik ook een potlood kompas om onregelmatige hoeken scribe op panelen en gesneden met een zaag omgaan voor een perfecte pasvorm corner.

Zodra je het allemaal gepland, is het tijd om lijm en spijker de panelen op zijn plaats. Eén 10-ounce container kleefmiddel kan worden gebruikt op maximaal vier panelen. Breng 1 / 8×3-inch banden van lijm op de muur frame of vast oppervlak in een zigzagpatroon. Laat een millimeter ruimte tussen elk paneel mogelijk te maken voor uitzetting en krimp als je ze vasthouden aan de muur of het frame. Vervolgens licht nagel de toppen, zodat ze blijven in stand, en trek de bodems uit en zet ze op een blok hout. Zodra de lijm kleverig wordt, drukt u op het paneel op zijn plaats en tik met een hamer om de band vast te zetten.

Drive een spijker om de vier inch aan de uiteinden en elke acht inches overal elders. Do tegenovergestelde uiteinden niet nagel voordat ze verder gaan, aangezien dit kan zakken vormen. Bij het besturen van de nagels, zet een doek over je hamer hoofd om schade te voorkomen, en volg de instructies van de fabrikant bij het selecteren van het juiste type van de nagels van uw panel. Verzink en stopverf de nagels als u klaar bent. Gebruik extra nagels om extra beveiliging toe te voegen aan zware panelen.

Lambrisering over een bestaande muur zal de dikte van de muur te verhogen, zodat deurstijlen, kozijnen en stopcontacten zal moeten worden aangepast om tegemoet te komen voor de extra ruimte.

Vervang of voeg nieuwe molding rond de vloer en het plafond om het project af, met behulp van een mijter zag te snijden of trimmen het naar de juiste maat. Lijm en spijker het vormen op zijn plaats met de afwerking nagels en bedek met hout stopverf voor een perfecte afwerking.

De informatie in dit artikel is geleverd door de National Retail Hardware Association (NRHA) en bijbehorende medewerkers.