hoe u uw top 5 apparaten gelukkig en gezond te houden

Kimberly Carver is een freelance schrijver voor meer dan 15 jaar, en een succesvolle ondernemer in de afgelopen 3. Hoewel ze bezig is het runnen van haar eigen schrijven bedrijven en high-tech-website, TheHighTechSociety, Kimberly nog steeds geniet van het schrijven voor anderen over de onderwerpen die ze kent beste geweest waaronder computers, auto’s en huis en bedrijf renovaties en reparaties. Met een graad in de journalistiek en de certificering als juridisch medewerker, ze ook graag doen onderzoeksjournalistiek stukken en schrijven over juridische zaken. In haar vrije tijd, Kimberly graag projecten rond het huis met haar man.

Appliance kwesties zijn een van de duurste dingen die een huiseigenaar heeft te behandelen. Houden ze lopen op hun best door middel van regelmatig onderhoud is zeker een must-do voor iedereen die wil niet om voortdurend te vervangen. Voor de meeste apparaten, waardoor ze schoon, geïnspecteerd en onderhouden helpt ervoor te zorgen dat ze zullen duren voor meerdere jaren, sommigen zelfs een decennium of meer. We hebben een lijst van tips die precies dat zal doen samengesteld, waarbij je je top 5 apparaten gelukkig en gezond voor de komende jaren.

1. Koelkast

Op de top van onze lijst voor apparaten en zorg is de koelkast. We zetten het eerst, want het is een van de belangrijkste apparaten gelukkig te houden, omdat het heeft wel 24 uur per dag uit te voeren met een mum van tijd af voor goed gedrag. Het kan ook de oorzaak van door voedsel overgedragen ziekten zijn als niet goed onderhouden. De meeste koelkasten laatste 10-15 jaar, en als je wilt jou om te leven zo lang je nodig hebt om een ​​aantal van de volgende routine-onderhoud te doen.

2. Range en Oven

Deurpakking: De afdichtring zeer belangrijk voor het houden van de koelkast goed draait voor een lange tijd. Het is ook belangrijk voor je gezondheid als het schimmel en meeldauw gemakkelijk kan groeien en ervoor zorgen dat de koelkast niet goed genoeg te koelen als het niet goed af. Wanneer je het inspecteren, zorg ervoor dat het heeft geen gaten, dat het zeehonden volledig, en dat het schoon blijft. Gebruik een tandenborstel en een aantal zuiveringszout de pakking ten minste 2-3 maal per jaar te reinigen. Als de pakking volledig is versleten en zal niet verzegelen strak, zal het meer nadruk te leggen op de motor van uw koelkast en moeten onmiddellijk worden vervangen.

3. vaatwasser

Condensorbatterijen: Elke 3-6 maanden moet u de spoelen stofzuigen op de koelkast. Stof en haren van huisdieren zal de koelkast om harder te werken, wat energie zal verspillen en de levensduur verkorten. Uw coils zal ofwel op de achterkant of onderkant voorkant van de koelkast, en kunnen worden gedekt door een grill of vent. Haal de stekker van de koelkast voordat u ze schoon te maken en gebruik maken van de borstel voor uw stofzuiger.

4. microgolf

Maak de opvangbak: De afvoer gat en lekbak zal variëren met betrekking tot de locatie op uw koelkast, dus controleer uw handleiding voor de locatie. Kortom, zodra u het vindt je hoeft alleen maar op te ruimen geen voedsel en puin van de afvoer en zorg ervoor dat de pan schoon is.

5. wasmachines en drogers

Ontsmetten: Het houden van zuiveringszout in de koelkast en vriezer zal helpen om geuren uit accumuleren en houden de groei van bacteriën naar beneden.

Temperatuur: Als je in staat om de temperatuur in te stellen zijn, houd uw koelkast tussen de 37-40 graden Fahrenheit en je vriezer bij 0 graden. Dit zal voedsel te houden op de juiste temps.

Opmerking: Sommige koelkasten, vooral nieuwere, zullen specifieke reinigingsmethodes in hun handleiding vermeld die je moet volgen.

Het houden van uw oven of gamma goed werkt en probleemloos is vrij gemakkelijk te maken met de nieuwere modellen als ze een zelfreinigende setting. Maar zelfs oudere reeksen zijn niet zo moeilijk te handhaven, omdat het vooral om schoon te houden hen. Er zijn een paar andere tips die u zullen helpen voor het laatst een lange tijd, in het bijzonder de branders, maar het schoonmaken van het door de zelfreinigende cyclus of een goede oude schrobben is wat er zal zijn levenscyclus te maximaliseren.

Gebruik de juiste pot voor de juiste brander: Met behulp van de juiste maat pot voor de juiste maat brander is een manier dat zal helpen verlengen de levensduur van uw kachel. Met behulp van een kleine pot op een grote brander is verspilling voor het branden element.

Gas: Als u een gasfornuis en oven, met een kleine pin of naald te porren in het gat in de brander waar het gas komt. Dit zal helpen om deze ontstopt en kraam vervanging in de toekomst.

Glasstop: Gebruik een glazen blad reiniger opgegeven voor glazen blad kachels te houden werken de beste en meest efficiënte.

Pakkingen: Net als de meeste keukenapparatuur, oven zal ook een pakking hebben. Houd het regelmatig schoongemaakt als puin gemakkelijk valt in deze pakking en zal het roesten in de tijd. Het hebben van een goede afdichting zal helpen om de oven loopt efficiënt.

Schoonmaak: Zoals eerder gezegd, het schoonmaken is het beste wat u voor uw fornuis en oven kan doen. Voer het zelfreinigende functie (zoals het handboek suggereert) en / of gebruik spierballen om het te krijgen schoongemaakt. De gehele binnen en van buiten moeten worden vastgesteld ten minste één keer per maand worden afgeveegd.

Net als uw koelkast en andere apparaten, wilt u uw vaatwasser uitgevoerd in topvorm voor de komende jaren te houden, en dat betekent dat je nodig hebt om het schoon te houden.

Pakkingen: Zorg ervoor dat de pakkingen zijn strak en schoon. Vervang indien versleten.

Reiniging: Reinig uw vaatwasser met azijn minstens een keer per maand te helpen houden geurtjes en bacteriën uit te bouwen. Je kunt het opweg naar beneden met azijn en water, maar ook een kopje azijn lopen door de spoeling te helpen bij het schoonmaken van de filters en andere interne gebieden.

Filters: Elke zes maanden (of eerder als u het veel te gebruiken) je moet trekken uit alle van de filters en sproeiers (die losmaken) en maak ze schoon. Gebruik uw kraan om voedsel deeltjes blazen van te maken. Het houden van uw filters en sproeiers schoon en verstoppen-free helpt uw ​​vaatwasser werk minder en schoon beter.

Een van de dingen gemakkelijker te reinigen en onderhouden in uw keuken is de magnetron. Verrast? Het is inderdaad makkelijk als je weet dat een paar geheimen aan het schoonmaken.

Het schoonmaken: Een van de beste dingen die je kunt doen om uw magnetron te houden goed werkt is om het schoon te houden. Het enige wat u hoeft te doen is plaats een koffiemok gemengd met half water en half azijn in de magnetron en zet deze voor ongeveer drie minuten. U kunt ook proberen citroensap of zuiveringszout als je geen azijn bij de hand hebt. Zodra het stoomt de magnetron, kunt u weg te vegen al de bebouwde kom eten met een nat washandje.

Vents: Samen met het reinigen van de binnenkant, wil je naar buiten te reinigen, vooral de ventilatieopeningen. Deze zijn meestal op de achterkant of zijkant van de magnetron. Als het in de sauna, zal er een vetfilter op de bodem zijn. Verwijder deze in heet water en zeep.

Pakkingen / Seals: Controleer de pakkingen, maak ze schoon, en zorg ervoor dat ze goed af. Zoals met alle apparatuur, heeft een goede afdichting die nodig is voor het naar zijn beste run.

Uw wasmachine en droger bespaart u een hoop werk, maar om het op die manier moet je ze terug te laten zien wat liefde te houden. Er is niet veel wat je hoeft te onderhouden-wise doen, maar er is veel dat je kunt preventief-wise die hen zal helpen te blijven draait goed te doen.

Controleer zakken: Reinig je zakken voor het wassen van je kleren. Items die u gooide in je broek zakken kan veel schade doen aan de binnenkant van je wasmachine en droger.

Overbelast: Overbelasting van de wasmachine en droger zal ervoor zorgen dat ze slijten sneller als het brengt meer van een belasting van de motor, vooral als het wordt gegooid uit balans.

Schoonmaak: U moet een reiniging van beiden een keer per maand te doen. Neem een ​​minuut om te controleren elke afdichtingen en pakkingen, en veeg alles naar beneden. Als je een probleem, zien zoals een pakking begin te mislukken, herstellen zo snel mogelijk. Laat de deur open op uw wasmachine te helpen het vocht verdampen.

Voor uw droger, houdt u de plukselval en ontluchten schoon. Opgebouwde lint in de val of vent zijn het grootste probleem als het gaat om vroegtijdig falen van het toestel, maar het is ook de grootste oorzaak van een brand.

Een paar laatste tips die gelden voor elk van deze toestellen omvatten om ervoor te zorgen dat ze geëgaliseerd en dat als ze roestvrij staal u een speciaal reinigingsmiddel voor roestvrij staal gebruiken om veeg ze neer met. Beide tips zijn even belangrijk als de anderen als u wilt dat uw apparatuur rond voor een lange tijd, dus zorg ervoor dat ze zowel als je ze hun maandelijkse, bi-maandelijks, of jaarlijks checkup bent geven!